Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta Pohjois-Karjalan Sähkö
Asiakkaana 3.3.2020

PKS täyttää tänä vuonna 75 vuotta

PKS juhlii merkkivuotta asiakkaiden keskuudessa sekä panostamalla kasvokkaisiin kohtaamisiin että kannustamalla heitä entistä vastuullisimpiin valintoihin sähkön käytössä.

”Nyt olemme siirtyneet vastuullisen sähkön käytön aikakauteen, jossa asiakkaiden valinnat nousevat ratkaisevaan rooliin. Uusiutuvan energian käyttäminen, sähkön tuottaminen itse, kulutuksen jousto, sähkön varastointi, liikenteen sähköistyminen – kaikki nämä ovat asiakkaiden ulottuvilla jo nyt,” sanoo toimitusjohtaja Jorma Korhonen. Samalla kuitenkin perustehtävä on pysynyt samana: PKS pitää huolen, että sähkön tuomat uudet mahdollisuudet ovat aina asiakkaiden käytettävissä ja myös tulevien sukupolvien on hyvä elää maakunnassamme.

”Kun Pohjois-Karjalan Sähkö Oy:n syntysanat 75 vuotta sitten lausuttiin, oli maakuntaan tavoitteena luoda sähköyhtiö, joka toisi hyväksi havaitun energiamuodon eli sähkön tarjoamat mahdollisuudet kaikkien ulottuville. Sotien jälkeen oli pulaa kaikesta, paitsi uskosta parempaan huomiseen. Kun viimeiseenkin taloon oli kytketty sähköt 1990-luvulla, siirtyi katse toimitusvarmuuden parantamiseen – sähköstä oli tullut erottamaton osa ihmisten arkea.”

Vastoin toimialan yleistä kehitystä, jossa sähköyhtiöt myyvät toimintojaan ulko-puolelle, PKS-konserni koostuu edelleen neljästä hyvin erilaisesta liiketoiminnasta, jotka kaikki ovat menestyneet markkinoilla itsenäisesti omilla vahvuuksillaan. PKS Sähkönsiirto vastaa verkkopalvelusta ja on erikoistunut hallitsemaan harvaan asutun maaseutumaisen sähkönjakelun vaatimukset. Verkostourakointiyhtiö Enerke panostaa urakoinnin laatuun ja laajentaa toimintaansa voimakkaasti myös muualle Suomeen, sähköntuotanto on erikoistunut vesivoiman tuottamiseen ja sähkökauppa nykyaikaiseen sähkön myyntiin, jossa keihäänkärkenä ovat pörssihintoihin perustuvat sähkötuotteet.

Tänä vuonna tulemme tapaamaan asiakkaita kiertueella, joka pysähtyy erilaisiin kesätapahtumiin ympäri maakuntaa. Tarkemmista tapahtuma-aikatauluista tiedotetaan erikseen, kun päivämäärät ovat vahvistuneet. Lisäksi kauppakeskus Iso Myyhyn Joensuussa avattiin helmikuussa uudentyyppinen asioimispaikka, PKS Kauppa.

Tervetuloa tutustumaan!

Lisää luettavaa

Kohti sähköistä tulevaisuutta

PKS:n asiakaspalvelu siirtyi Iso Myyhyn

Sähköliittymä kesämökille

Sähköt mökille nettipalvelusta

Joensuun Maila pyörii yhteistyön voimalla

Talvihintoja kohti

Seuraa meitä

Seuraa Pohjois-Karjalan Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Pohjois-Karjalan Sähkö Facebookissa Pohjois-Karjalan Sähkö Youtubessa

www.pks.fi